کتاب «اقتصاد رسانه، نظریه و کاربرد» منتشر شد
دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها، کتاب «اقتصاد رسانه، نظریه و کاربرد» را به نویسندگی «آلیسون الکساندر» و دیگران، و ترجمهی عادل پیغامی منتشر کرد.
نام کتاب: اقتصاد رسانه، نظریه وکاربرد/ ویراستاران: آلیسون الکساندر و دیگران/ مترجم: عادل پیغامی / قطع: رقعی/ شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه / تعداد صفحات: ۵۹۲/ چاپ اول: ۱۳۹۰/ قیمت: ۷۰۰۰ تومان/ ناشر: دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها
به گزارش روابط عمومی دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها، شبنم یونسیخواه، مدیر انتشارات دفتر با اعلام این خبر گفت: این کتاب ویراست سوم از کتاب اصلی “Media economics: Theory and practice” است که در سال ۲۰۰۴ منتشر شده و توسط عادل پیغامی، پژوهشگر و مترجم حوزه ارتباطات و رسانه به فارسی ترجمه شده است.
وی افزود: اثر حاضر با تمرکز بر اصل علم اقتصاد در بخش تجاری و کسب و کار و به کارگیری آن در صنعت رسانه طراحی شده است و نویسندگان کتاب تلاش دارند با شناسایی موضوعاتی از قبیل بازسازی صنعتی، محدودیتهای مقرراتی و فعالیتهای رسانهای بینشی تازه در فرآیند بازتولید جریانات جاری در اقتصاد رسانهای، ایجاد نمایند.
مدیر انتشارات اضافه کرد: رشد چشمگیر رسانهها در چند دهه اخیر و نقش آنها در تحولات جوامع بشری، کانون توجه بسیاری از محققان علوم اجتماعی و ارتباطات قرار گرفته است. این موفقیت و کارآمدی مرهون عوامل متعددی است که از آن میان میتوان ااقتصاد رسانهها را نام برد که از شاخصههای رشد کمی و کیفی رسانهها به شمار میرود. اقتصاد رسانه در واقع زیرشاخهای از دو رشته اصلی رسانه و اقتصاد است که با بکارگیری اصول و مبانی نظری و کاربردی در این حوزه به بررسی و تحلیل ویژگیهای عملیاتی و مالی خاص بنگاههای رسانهای میپردازد و یا به تعبیری کاربرد نظریات اقتصادی در فضای رسانهها است.
وی اظهار داشت: در کشور ما به رغم شکلگیری و رشد نسبی ادبیات علمی حوزه رسانه و ارتباطات، مباحث این رشته هنوز از رشد لازم برخوردار نیست و انتشار این کتاب میتواند پاسخی به نیازهای اطلاعاتی دانشجویان و محققان این عرصه باشد.
وی در مورد موضوعات و بخشهای مختلف این نوشتار افزود: این کتاب در ۲ بخش و ۱۳ فصل تدوین شده است.
بخش اول بر اهمیت رسانه، دغدغههای اقتصادی رسانه، تکنیکهای تحلیلهای اقتصادی و تجاری، و ویژگیهای کلی فضای رسانه تمرکز دارد.
بخش دوم نیز رفتار اقتصادی را در صنایع خاصی از رسانهها بررسی میکند.
در بخش پایانی هر فصل نیز فهرستی از منابع مفید برای مطالعه بیشتر پیشنهاد شده؛ و در انتهای کتاب، فرهنگ لغات دشوار، برای علاقهمندان به مدیریت مالی رسانهها ارائه شده است.
فصول ۱۳ گانه این کتاب عبارتنداز:
– یادداشت ناشر
– مقدمه مترجم
– پیشگفتار
۱. آشنایی با اقتصاد رسانه
۲. اقتصاد و مقرراتگذاری رسانه
۳. ساختار و تغییر: مروری بر صنعت ارتباطات
۴. اقصاد رسانههای بینالملل
۵. اقتصاد صنعت روزنامه
۶. اقتصاد کتاب و مجله
۷. شبکههای پخش تلویزیونی
۸. اقتصاد صنعت کابلی
۹. اقتصاد هالیوود: پول و رسانه
۱۰. اقتصاد صنعت معاصر رادیو
۱۱. اقتصاد صنعت ضبط
۱۲. اقتصاد صنعت تبلیغات
۱۳. اقتصاد رسانههای آنلاین
شایان ذکر است: دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها با توجه به گسترش ادبیات موضوعی حوزه اقتصاد و رسانه، و توجه ویژه به نیاز مطالعاتی جامعه علمی و دانشگاهی کشور دراین بخش، طی یک سال گذشته گامهای موثری در این زمینه برداشته و با انتشار ۳ عنوان کتاب جدید دراین حوزه منابع علمی ارزشمندی را در اختیار علاقهمندان قرار داده است .