دیروز به اختتامیه جشنواره وبلاگهای بانکی رفتم و این فرصتی بود برای دیدار دوباره با اساتیدی مانند دکتر سلطانیفر، دکتر نمکدوست، دکتر ضیایی پرور و مهندس قویدل عزیز.
دکتر سلطانی فر در مورد نقش وبلاگها در اطلاعرسانی صحبت کردند. ایشان معمولا با سرعت بالایی صحبت میکنند و دنبال کردن کلام ایشان بعضی وقتها کمی مشکل میشود. دکتر بر برونسپاری تاکید داشتند. اشاره به مطالبی از کتاب جهان مسطح است میلتون فریدمن داشتند و این که بسیاری از کارهای سازمانها از جمله روابط عمومی را میتوان برونسپاری کرد. تازه بسیاری از سازمانها پا را از برون سپاری در داخل مرزهای یک کشور فراتر گذاشتند و به سراغ برون سپاری برون مرزی رفتهاند. البته برون سپاری در مورد فعالیتهایی که قابل دیجیتالی شدن هستند امکانپذیر است. دکتر میگفت تا ۸۰ درصد کارهای روابط عمومی امکان برونسپاری دارند. این یعنی
- وقت بیشتر و آزادتر برای کارشناسان روابط عمومی
- رسیدن به امور مهمتر
- کوچک شدن سازمانها
- رشد خلاقیت و نوآوری
- افزایش مشارکت مردمی
بعد صحبتها دکتر سلطانی فر پنلی با حضور ایشان و دکتر ضیایی پرور، مهندس قویدل، دکتر بوترابی و دکتر نمکدوست برگزار شد.
دکتر ضیایی پرور مانند همیشه از وبلاگها و قدرت آنها گفت و این که زبان فارسی جزو ۱۰ زبان اول در حوزه بلاگ نویسی است. گفت که امروز وبلاگ در خدمت روابط عمومی است. امروز وبلاگها دماسنح اجتماعی هستند و با تحلیل محتوی آنها میتوان دیدگاههای مردم را فهمید. روابط عمومی سازمانهای بزرگ به طور مرتب تصویر سازمان را در وب بررسی میکنند. بلاگها شاخه اصلی فعالیت روابط عمومیها هستند. قدرت اصلی بلاگها هم در کندوسازی است. پیشنهادات دکتر هم تشویق و هدایت جریان بلاگنویسی سالم، نگاه به بلاگها به عنوان فرصت و تشویق تولید محتوی تخصصی در بلاگها توسط دولت بود.
دکتر نمکدوست هم بعد این حرف گفت که استدعا میکنم دولت محترم دخالتی در کار بلاگنویسها نکنند که با تشویق وبلاگنویسان بانکی همراهی شد.
دکتر بوترابی مدیر عامل پرشین بلاگ هم میگفت به جای تاکید بر روی وبلاگها بایستی بر روی یادداشت و وبلاگنویس تاکید داشته باشیم.
امیر رضا قویدل هم خودش را این طوری معرفی کرد: اولین بلاگ نویس ایرانی در دبی است، دومی در اوین و سومی هم که من هستم و در خدمت شما.
بعد این صحبتها که من از خیر آنها میگذرم بخش پرسش و پاسخ بود. من در مورد اقتصاد بلاگها پرسیدم و این که چگونه و چه زمانی ما بلاگنویسان فراوانی خواهیم داشت که به صورت تمام وقت و حرفهای به کار بلاگنویسی مشغول باشند. چگونه میتوان از بلاگ نویسی آماتوری به بلاگنویسی حرفهای رسید. آقای بوترابی گفتند که ما همین الان هم از بلاگها پول درمیآوریم دیگر. از طرحهای آینده پرشین بلاگ هم گفتند که به زودی طرحهایی پیاده میکنند تا بخشی از درآمد آگهی بلاگ را با نویسندگان بلاگها تقسیم کنند.
بوترابی همچنین گفت که در سرمایهگذاری برای بازاریابی اینترنتی باید به بازار مخاطب توجه شود. البته به نظر میرسد ما در حال رسیدن به آن هستیم.
پتانسیل بالایی در زمینه درآمدزایی از بلاگها در ایران وجود دارد.
مهندس قویدل هم از بلاگ یک وجب خاک اینترنتی مثال زدند و گفتند که درآمد این بلاگ از بسیاری از کارکنان بانک هم بیشتر است.
دکتر نمکدوست هم در پاسخ به این پرسش گفتند که از طریق بلاگها چند مهارت ساده برای زندگی را فرا میگیریم. مانند ابراز خود و ارتباط با دیگران. حرفهایترین روزنامهنگارهای جهان هم بلاگ دارند. از طریق بلاگها مهارتها انتقاد شدن و انتقاد کردن را کسب میکنیم.
مطالب مرتبط